1. /
  2. /
  3. Veelgestelde vragen...
  4. /
  5. Evenementen
  6. /

Hoe sluit ik een live stream in voor een Zoom-vergadering of webinar?

Met FooEvents kun je tickets verkopen aan je Zoom vergadering of webinar wat een krachtige functie is voor veel organisatoren van evenementen. Alleen geregistreerde deelnemers kunnen deelnemen aan je vergadering, maar het kan voorkomen dat je je vergadering wilt livestreamen naar YouTube of een andere service en de vergadering wilt insluiten op een pagina op je website, bijvoorbeeld als je gesponsorde reclame wilt weergeven naast de ingesloten livestream. Hierdoor kunnen niet-geregistreerde gebruikers de vergadering bekijken, ook al kunnen ze niet deelnemen.

Hier zijn de stappen die je moet volgen om een livestream op je site in te sluiten:

Je kunt meer lezen over het opzetten van een YouTube Live Stream in de Zoom hulpcentrum.

YouTube Live streamen inschakelen #

Je kunt YouTube Live Streaming inschakelen in je Zoom pro account voor alle gebruikers in het account, op groepsniveau of op individueel gebruikersniveau.

• Aanmelden bij uw Zoom pro-account
  • Navigeer naar de account- of webinarinstellingen
  • Schakel de optie in om live streaming van de vergadering of het webinar toe te staan
  • Selecteer YouTube en klik op Opslaan

zoom youtube live stream inschakelen

Een live stream naar YouTube starten #

Voordat je een YouTube Live Stream start, moet je ervoor zorgen dat je YouTube-kanaal is geverifieerd en dat Live Streaming is ingeschakeld. Het voor de eerste keer inschakelen van een live stream kan tot 24 uur duren, dus we raden je ten zeerste aan om dit ruim van tevoren te plannen. Eenmaal ingeschakeld, kan je stream onmiddellijk live gaan.

Zodra je je Zoom vergadering of webinar hebt gestart in de Zoom desktop applicatie, klik je op de 'meer' knop en selecteer je vervolgens Live op YouTube.

zoom youtube meer knop

Je moet je authenticeren met je YouTube account, waarna je een titel voor je Zoom vergadering kunt opgeven en het privacy niveau kunt instellen. Als je de YouTube Live Stream op je site wilt insluiten, zorg er dan voor dat je selecteert niet-beursgenoteerd of openbaar privacyniveau.

zoom youtube start live stream

Zodra je op de 'Ga live!Er verschijnt een voortgangsbalk terwijl de live stream wordt voorbereid. Zodra YouTube bevestigt dat je stream klaar is, kun je je vergadering of webinar starten.

Klik op de knop 'meeren selecteer vervolgens Live stream stoppen.

De YouTube-speler op je site insluiten #

Ga naar de 'Bekijk pagina' voor uw YouTube Live Stream en kopieer de URL uit de adresbalk van uw webbrowser. Plak de URL in de inhoud van een pagina of een bericht op uw WordPress website en de live stream wordt weergegeven op de pagina.

U kunt ook op de knop 'aandeel' knop onder de YouTube-speler op de 'Bekijk paginaen selecteer vervolgens insluiten om de HTML-code voor insluiting te kopiëren, zodat je deze in een sjabloon op je site kunt plakken.

Als de livestream stopt en opnieuw begint, kan de URL van de insluitcode veranderen. In plaats daarvan kun je het beste de ID van je kanaal gebruiken. Je kunt je kanaal-ID (niet je gebruikers-ID) krijgen door naar je Geavanceerde accountinstellingen voor YouTube. Vervang de insluitcode iFrame-bron door het volgende dat het volgende gebruikt 12345 als voorbeeld kanaal ID:

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/live_stream?channel=12345" frameborder="0" allowfullscreen>

Tags , , , , , , ,