1. /
  2. /
  3. Onderwerpen
  4. /
  5. Vertalingen
  6. /

Aangepaste taalbestanden

Alle FooEvents-plugins omvatten .po en .mo taalbestanden zodat je FooEvents in verschillende populaire talen kunt gebruiken. Je kunt een toepassing zoals Poedit om vertalingen in je eigen taal te maken of de gebundelde taalbestanden aan te passen.

Nadat de vertaalbestanden zijn gegenereerd, moeten ze worden opgeslagen als {tekstdomein}-{taal}.po en {textdomein}-{taal}.mo in de WordPress plugin taal map (bijv. wp-content/talen/plugins/) of de taalmap van de relevante plugin (bijv. wp-content/plugins/fooevents/taal).

). Zie voor meer informatie over taal- en landcodes WordPress installeren in jouw taal.

Secties #

Poedit instellen

Download en installeer de Poedit-apphttps://poedit.net/download

fooevents poedit

De vertaling maken #

Open Poedit en selecteer de optie om Een nieuwe vertaling maken.

Selecteer de standaard.po taalbestand in de relevante FooEvents plugin map.

Geef je ISO-taalcode op wanneer daarom wordt gevraagd. Je kunt een lijst met WordPress Locale Codes hier vinden -. https://wpastra.com/docs/complete-list-wordpress-locale-codes/

Voltooi de vertalingen waar nodig met behulp van de Poedit-interface.

fooevents poedit bewerken

De vertaling exporteren

Als je klaar bent, selecteer je de optie om te compileren naar een MO en sla je de vertaling op.

De bestanden moeten het onderstaande formaat volgen, dus zorg ervoor dat de naamgeving van {locale}.po en {locale}.mo 100% komt overeen met de locale die uw site gebruikt:

Formaat: {tekstdomein}-{taal}.po en {textdomein}-{taal}.mo

Voorbeeld: woocommerce-evenementen-pt-br.po en woocommerce-evenementen-pt-br.mo

Elke plugin gebruikt een ander tekstdomein en voor elke plugin moet een andere vertaling voorzien worden. De tekstdomeinen worden gespecificeerd in het hoofdbestand van de plugin, hier zijn ze voor je gemak:

• FooEvents voor WooCommerce woocommerce-evenementen
  • FooEvents Aangepaste velden voor deelnemers - fooevents-custom-attendee-fields
  • FooEvents Snel inchecken - fooevents-express-check-in
  • FooEvents Meerdaagse - fooevents-multiday-events
  • FooEvents PDF Ticket - fooevents-pdf-tickets
  • FooEvents Stoel - fooevents-seating
  • FooEvents Kalender - fooevents-kalender

fooevents poedit opslaan

De vertaling uploaden

Plaats je vertaalde .po en .mo bestanden in de WordPress plugins languages directory, bijv. "wp-content/languages/plugins/" OF languages directory van de plugin, bijv. "your-website-url/wp-content/plugins/fooevents-plugin-name/languages/".

Zorg er tot slot voor dat de juiste taal is geselecteerd in de algemene instellingen van je WordPress. Om dit te doen, navigeer naar je WordPress Dashboard > Instellingen > Algemeen > Taal