1. Onderwerpen
  2. Plugin overzicht
  3. FooEvents Plugin Privacybeleid

FooEvents Plugin Privacybeleid

Secties #

Hoe FooEvents gegevens opslaat

Database

FooEvents slaat basis plugin configuraties op in de WordPress database met behulp van standaard WordPress methoden. Alle instellingen en configuraties worden opgeslagen in de wp_options tabel.

FooEvents breidt de WooCommerce productfunctionaliteit uit om evenementproducten te maken. Dit wordt gedaan door het toevoegen van bepaalde meta aan producten met behulp van standaard WordPress en WooCommerce methoden. Alle event meta wordt opgeslagen in de wp_postmeta tabel waar de post_id overeenkomt met de product ID.

Bij het afrekenen worden de gegevens van deelnemers, tickets en klanten opgeslagen als meta in het aangepaste WooCommerce-besteltype in de wp_postmeta tabel. Deze gegevens worden opgeslagen waarbij de meta_key = "WooCommerceEventsOrderTickets" en waarbij de post_id komt overeen de aangepaste order-ID van het posttype.

FooEvents maakt gebruik van een custom post type voor het maken van evenement tickets. Dit aangepaste posttype heet "event_magic_tickets" en wordt opgeslagen in de wp_posts tabel. Meta wordt toegevoegd aan het aangepaste posttype ticket dat ticketgegevens bevat en wordt opgeslagen in de wp_postmeta tabel waar de post_id overeenkomt met de "event_magic_ticket" ID.

ICS-bestanden

Wanneer de optie "Agenda toevoegen aan ticket?" is ingeschakeld in de instellingen van productevenementen, voegt dit functionaliteit toe waarmee eindgebruikers .ics-bestanden kunnen downloaden om evenementen aan hun agenda toe te voegen. Dit bestand wordt gegenereerd zodra de eindgebruiker op de knop "Toevoegen aan kalender" op zijn ticket klikt en wordt niet automatisch op afstand bijgewerkt. De .ics-bestanden bevatten basisgebeurtenisinformatie zoals de naam van de gebeurtenis, de datum en de tijd.

CSV exportbestanden

FooEvents bevat een functie waarmee de organisator van een evenement alle bezoekers en hun gegevens kan exporteren. Deze exportfunctie is bedoeld als back-up voor het geval de websitebeheerder geen toegang heeft tot de incheckfunctie voor bezoekers, zoals te vinden is in de FooEvents Snel inchecken plugin en FooEvents Check-ins app bijvoorbeeld. De informatie die in deze CSV-export wordt opgeslagen, omvat de gegevens van deelnemers en kopers, ingevulde aangepaste velden en geselecteerde variaties en factureringsgegevens (bijv. adres, incheckstatussen van tickets). NB: Het CSV-exportbestand is draagbaar en afdrukbaar en daarom moeten de sitebeheerder en het evenementpersoneel dit bestand veilig bewaren.

Mobiele apps

De FooEvents Check-ins app gebruikt de ingebouwde WordPress REST API om te communiceren met FooEvents-plugins om gegevens over evenementen en deelnemers op te halen en ticket check-ins te verwerken. Als de REST API niet toegankelijk is, probeert de app te communiceren via de ingebouwde WordPress XML-RPC verbinding als noodoplossing. Gegevens die worden overgedragen tussen de plugins en de app zijn onder andere: Aanwezige en koper gegevens, evenement gegevens, ticket check-in status.

De app heeft offline functies en slaat daarom opgehaalde gegevens in de cache op het apparaat op. Het bestand dat in de cache wordt opgeslagen, wordt opgeslagen volgens de standaardbeveiligingsmethoden voor iOS en Android.

Barcodes

FooEvents genereert barcodes op basis van de unieke ticket ID gegenereerd door de FooEvents plugin. Barcodes worden gebruikt voor ticket check-ins. De barcodes worden opgeslagen in de 'wp-content/uploads/fooevents/barcodes' map. De bestandsnaam van de streepjescode wordt gegenereerd met de volgende formaten:

[unieke-ticket-hash]-[unieke-ticket-ID].jpg + [unieke-ticket-hash]-[unieke-ticket-ID].png

Elk ticket krijgt een unieke ticket hash, ticket ID en ticket generatie tijd. Barcodes zijn toegankelijk via HTTP.

PDF-kaartjes

Wanneer de FooEvents PDF Tickets plugin actief en ingeschakeld is, worden PDF-kopieën van tickets gegenereerd en opgeslagen in de 'wp-content/uploads/fooevents/pdftickets' map.

Afzonderlijke PDF-tickets krijgen de volgende naam:

[unieke-ticket-hash]-[unieke-ticket-ID].pdf

Meerdere PDF-tickets krijgen de volgende naam:

[eerste-ticket-unieke-ticket-hash]-[eerste-ticket-unieke-ticket-ID]-[laatste-ticket-unieke-ticket-hash]-[laatste-ticket-unieke-ticket-ID].pdf

PDF tickets bevatten gegevens van kopers en deelnemers, evenementgegevens en door de eindgebruiker geselecteerde variaties. PDF tickets zijn toegankelijk via HTTP.

E-mails

Als de ticketoptie voor productevenementen "Tickets e-mailen?" is ingeschakeld, worden de tickets naar de deelnemer of koper gestuurd, afhankelijk van of de optie "Aanwezigen e-mailen in plaats van koper?" is ingeschakeld of uitgeschakeld. Tickets bevatten gegevens over kopers en aanwezigen, evenementgegevens en door de eindgebruiker geselecteerde variaties. Zodra een ticket is verzonden, wordt het voor onbepaalde tijd opgeslagen op de e-mailserver van de websitebeheerder, afhankelijk van het e-mailadres dat bij het afrekenen is ingevuld.

Gegevens verwijderen

Tickets en bestellingen verwijderen

Tickets verwijderen:

1. Navigeer naar de Ticket admin sectie in uw WordPress Admin gebied
  2. Markeer het ticket/de tickets die moeten worden verwijderd
  3. Selecteer Verplaats naar prullenbak in bulkacties en klik op Toepassen
  4. Navigeer naar het ticket Bin
  5. Markeer het ticket/de tickets die moeten worden verwijderd
  6. Selecteer Permanent verwijderen in bulkacties en klik op Toepassen

Orders verwijderen:

1. Navigeer naar WooCommerce > Bestellingen
  2. Markeer het ticket/de tickets die moeten worden verwijderd
  3. Selecteer Verplaats naar prullenbak in bulkacties en klik op Toepassen
  4. Navigeer naar de bestelling Bin
  5. Markeer het ticket/de tickets die moeten worden verwijderd
  6. Selecteer Permanent verwijderen in bulkacties en klik op "Toepassen

Plugin-opties en -instellingen verwijderen

Om alle FooEvents opties en instellingen te verwijderen, kun je simpelweg de plugins uitschakelen en verwijderen. De plugins verwijderen automatisch alle opties en instellingen uit de database tijdens het deïnstallatieproces.

FooEvents-bestanden verwijderen

Om de FooEvents bestanden te verwijderen:

1. Schakel de plugins uit en verwijder ze volgens bovenstaande instructies (Plugin-opties en -instellingen verwijderen)
  2. Maak verbinding met je webserver via een FTP-client en navigeer naar 'wp-content/plugins' in de WordPress-map. Zorg ervoor dat alle FooEvents plugin-mappen verwijderd zijn.
  3. Maak verbinding met je webserver via een FTP-client en navigeer naar 'wp-content/uploads' in de WordPress directory en verwijder de hele "fooevents map

Gebruikersrollen, mogelijkheden en machtigingen

FooEvents maakt uitgebreid gebruik van de ingebouwde WordPress gebruiker rol en mogelijkheden functionaliteit om een betere privacy te garanderen. Standaard hebben alleen gebruikers met de rol "Administrator" toegang tot alle FooEvents functies. Als u een extra WordPress gebruiker rol om toegang te hebben tot specifieke FooEvents functies, moet u mogelijkheden toe te wijzen aan deze rol met behulp van een derde partij WordPress plugin.