1. Onderwerpen
  2. Tickets
  3. Ticket configuratie

Ticket configuratie

Er zijn verschillende instellingen die het gedrag van je tickets bepalen. In deze sectie zullen we elke instelling beschrijven en bespreken hoe deze gebruikt kan worden om het gewenste effect te bereiken.

Secties #

Instellingen ticket

Bij het maken van een gebeurtenis kunnen er verschillende instellingen worden toegepast die de weergave en gedrag van het ticket dat voor dat specifieke evenement is verzonden. Volg deze instructies om de ticketinstellingen in te stellen:

1. Ga naar Producten > Product toevoegen in het hoofdmenu
  2. Vul de titel, body, beschrijving, tags, categorieën, uitgelichte afbeelding en galerij aan als dat nodig is
  3. Ga naar de Productgegevens tabs (mogelijk moet u erop klikken om dit gedeelte uit te vouwen als het niet zichtbaar is op de pagina) en selecteer 'Instellingen ticket'
  4. Scroll naar beneden naar de volgende instellingen:
HTML ticket thema Je kunt het ticketthema selecteren dat zal worden gebruikt om de ingesloten HTML-tickets in ticket-e-mails op te maken. Meer informatie over Kaartjesthema's.
PDF ticket thema Deze optie wordt alleen weergegeven als de FooEvents PDF Kaartjes plugin is geactiveerd. Selecteer het PDF-compatibele ticketthema dat zal worden gebruikt om de PDF-tickets die bij ticketmails worden gevoegd op te maken.
Logo Volledige URL die verwijst naar het logo dat gebruikt zal worden op het ticket (JPG- of PNG-formaat).
Afbeelding koptekst ticket Volledige URL die verwijst naar de afbeelding die wordt gebruikt als koptekst van het ticket (JPG- of PNG-indeling).
Onderwerp e-mail ticket De onderwerpregel die wordt gebruikt in ticketmails. Verwijzen naar Ticket e-mail variabelen voor de lijst met dynamische variabelen die kunnen worden gebruikt in de onderwerpregel.
Kopie van tickets naar andere ontvangers e-mailen Stuurt een kopie wanneer een ticket wordt gegenereerd voor deze gebeurtenis naar het opgegeven e-mailadres. Gebruik een door komma's gescheiden lijst om naar meerdere e-mailadressen te sturen. Opmerking: deze instelling overschrijft de globale ontvangers als deze zijn ingevoerd in Algemene instellingen alleen voor dit evenement.
Inhoud e-mail ticket De tekst die wordt weergegeven in de hoofdtekst van de ticket-e-mail. Verwijzen naar Ticket e-mail variabelen voor de lijst met dynamische variabelen die kunnen worden gebruikt in de e-mail body.
Accent kaartje Deze kleur wordt gebruikt voor de rand of achtergrond van het ticket.
Ticket knop Kleur van de ticketknop.
Ticket knop tekst Kleur van de tekst van de ticketknop.
Gegevens van koper of deelnemer op ticket weergeven? Geef de naam en gegevens van de koper/aanwezige weer op het ticket.
Aangepaste bezoekersgegevens op ticket weergeven? Hierdoor worden aangepaste deelnemersvelden op het ticket weergegeven.
Optie "Toevoegen aan kalender" weergeven op ticket? Geef een Toevoegen aan kalender knop op het ticket. Als je op deze knop klikt, wordt er een ICS-bestand gegenereerd dat basisinformatie over het evenement bevat, zoals de naam van het evenement, de datum en de tijd. Dit bestand wordt gegenereerd zodra de bezoeker of ticketkoper op de knop "Toevoegen aan kalender" in de e-mail van het ticket klikt en het item wordt niet automatisch bijgewerkt in de kalender als de evenementinformatie verandert.
"Herinneringswaarschuwingen "Toevoegen aan agenda Voeg op gezette tijden kalenderwaarschuwingen toe om deelnemers aan het evenement te herinneren. Deze waarschuwingen verschijnen automatisch in de agenda-client van de bezoeker nadat deze op de knop "Toevoegen aan agenda" op het ticket heeft geklikt.
ICS-kalenderbestand bijvoegen bij de ticket-e-mail? Voeg een ICS-bestand toe aan de ticket e-mail zodat de evenementgegevens automatisch verschijnen in bepaalde agenda-clients. Het item wordt niet automatisch bijgewerkt in de kalender als de evenementinformatie verandert.
Datum en tijd weergeven op ticket? Geef de tijd en datum van het evenement weer op het ticket.
Barcode op ticket weergeven? Geef een streepjescode weer op het ticket dat wordt gebruikt om in te checken.
Prijs weergeven op ticket? Geef de ticketprijs weer op het ticket.
Boekingsgegevens op ticket weergeven? Geef de boekingsgegevens weer op het ticket.
Details van Zoom-bijeenkomst/webinar weergeven op ticket? Toon alle Zoom vergadering/webinar details zoals de vergadering ID en Join link op het ticket.
Details voor meerdere dagen weergeven op ticket? Geef meerdaagse details weer op het ticket.
Ticket e-mailen naar genodigde in plaats van koper? Hierdoor wordt het ticket naar de bezoeker gemaild in plaats van naar de koper van het ticket.
Tickets per e-mail? Hiermee worden de evenementtickets naar de deelnemer of koper gemaild zodra de bestelling is voltooid.
PDF-instellingen Deze instellingen worden alleen weergegeven als de FooEvents PDF Kaartjes plugin is geactiveerd.
Tekst e-mail Voer de tekst in die wordt weergegeven in de hoofdtekst van de ticket-e-mail.
Voettekst ticket Voer de tekst in die in de voettekst van het PDF-ticket wordt weergegeven.

Ticket e-mail variabelen

Hier is een lijst met variabelen die kunnen worden gebruikt om dynamische gegevens uit te voeren in de body en onderwerpregel van de ticket-e-mail:

• {OrderNumber}
  • {OrderNumberOnly}
  • {EventName}
  • {EventVenue}
  • {EventDate}
  • {EventHour}
  • {EventMinute}
  • {EventPeriod}
  • {EventEndDate}
  • {EventHourEnd}
  • {EventMinuteEnd}
  • {EventPeriodEnd}
  • {KlantVoornaam}
  • {KlantNaam}
  • {KlantE-mail}
  • {AttendeeFName}
  • {AttendeeLName}
  • {AttendeeEmail}
  • {TicketID}
  • {BookingsSlot}
  • {BookingsDate}
  • {SeatingRow}
  • {SeatingSeat}

Wereldwijde instellingen

Er zijn een aantal Globale instellingen die de gedrag en uiterlijk van tickets voor al je evenementen.

U kunt een lijst met deze instellingen en hun beschrijvingen vinden in de Ontwerp ticket en PDF-kaartjes secties.

Ticket thema instellingen

Je kunt het uiterlijk van je e-mailtickets en PDF-tickets wijzigen met FooEvents Kaartjesthema's. Lees meer in de Ticket thema's sectie.