1. /
  2. /
  3. Onderwerpen
  4. /
  5. Gebruikscases
  6. /

Virtueel evenement: Conferentie

Scenario

Een evenementenbedrijf plant een 2-daagse virtuele conferentie die wordt gepresenteerd met behulp van Zoom webinars en bijeenkomsten. Ze zijn van plan om 2 webinars over twee dagen te presenteren. Ze zullen ook een open discussie organiseren waar deelnemers met elkaar kunnen communiceren via een Zoom-bijeenkomst.

Als een deelnemer toegang koopt tot de virtuele conferentie, moet het volgende gebeuren:

• Deelnemers moeten automatisch voorgeregistreerd zijn voor elk Zoom webinar en voor de Zoom vergadering.
  • Deelnemers moeten een bevestiging ontvangen van de Zoom webinars en registratie voor de vergadering (vergadering ID, aanmeldlink, tijden etc.)
  • Deelnemers moeten toegang krijgen tot exclusieve cursusinhoud
  • Webinars moeten vragen en antwoorden ondersteunen en moeten automatisch worden opgenomen

Hier is een voorbeeld van zo'n gebeurtenis: Virtuele conferentie

Dit helpdocument gaat ervan uit dat je al het volgende hebt FooEvents en WooCommerce geïnstalleerd op een WordPress website en een basiskennis hebt van hoe FooEvents werkt. Als je nieuw bent bij FooEvents, lees dan onze Aan de slag gids om je op weg te helpen.

Gebruikte producten

Dit specifieke scenario vereist de belangrijkste FooEvents voor WooCommerce plugin en FooEvents Meerdaags pluginOnze Zoom-integratie wordt echter ook vaak gebruikt met de FooEvents Aangepaste velden voor deelnemers plugin om extra aangepaste velden toe te voegen.

Zoom instellen

FooEvents stelt je in staat om tickets te verkopen voor virtuele evenementen door een veilige verbinding te maken met je Zoom-account via de Zoom API en automatisch deelnemers vooraf te registreren voor eenmalige of terugkerende Zoom-bijeenkomsten of webinars zodra de bestelling is afgerond.

Als je nog geen Zoom-account hebt, meld je dan aan voor een betaalde account hier. Een Pro account (of hoger) is nodig om de Zoom REST API te gebruiken. Om webinars in te plannen, heb je het volgende nodig webinars video add-on aangeboden door Zoom.

In dit voorbeeld plannen we twee aparte Zoom webinars en een Zoom vergadering. Elke sessie wordt als volgt geconfigureerd:

Virtuele conferentie - Dag 1 01 mei 2022. 10:00 tot 14:00 PDT (webinar)
Virtuele conferentie - Dag 2 02 mei 2022. 11:00 tot 15:00 PDT (webinar)
Open discussie 02 mei 2022. 4:00 tot 18:00 PDT (vergadering)

Zorg ervoor dat je de volgende opties inschakelt bij het maken van de webinars:

• Registratie > Vereist
  • Webinar opties > VRAGEN EN ANTWOORDEN
  • Webinar opties > Webinar automatisch opnemen

Belangrijk: Een host kan slechts één vergadering/webinar tegelijk houden. Als je bijeenkomsten/webinars tegelijkertijd plaatsvinden, zorg er dan voor dat je voor elke bijeenkomst/webinar een andere host opgeeft.

Om deelnemers automatisch te registreren voor vergaderingen, moet je je website koppelen aan Zoom. Dit wordt gedaan met behulp van de Zoom API. Volg deze instructies om de Zoom API-sleutels te genereren en plak ze in de FooEvents Integratie-instellingen.

zoom-instellingen

Setup

Een evenement maken #

Ga naar Producten > Product toevoegen in het hoofdmenu en vul de standaard productvelden in zoals de titel, body, beschrijving, tags, categorieën, uitgelichte afbeelding en galerij.

virtuele conf prod

Algemeen #

Ga naar Productgegevens > Algemeen

virtuele conferentie algemeen

Stel het product in op Virtueel en Download. Dit is nodig om ervoor te zorgen dat de tickets en deelnemers automatisch worden aangemaakt wanneer de betaling is ontvangen en de bestelstatus is gewijzigd in voltooid.

Stel de prijs in met de Normale prijs veld.

Inventaris #

Ga naar Productgegevens > Inventaris

yogavoorraad

Stel het aantal beschikbare plekken in met behulp van het veld voor de voorraadhoeveelheid.

Terminologie van gebeurtenissen #

Ga naar Productgegevens > Terminologie van gebeurtenissen

virtuele conf-voorwaarden

In dit gedeelte kun je de termen wijzigen die worden gebruikt om de dagen, deelnemers en aanmeldknop te beschrijven.

We moeten zowel een webinar als een vergadering die op dezelfde dag plaatsvinden aan elkaar koppelen. Om dit beter mogelijk te maken, veranderen we de term 'Dag' naar 'Zitting. We kunnen twee sessies hebben die op dezelfde datum zijn gepland. Ze worden weergegeven als Sessie 2 en Sessie 3 in plaats van Dag 2 en Dag 3.

Houd er rekening mee dat de Dag optie wordt alleen weergegeven als de FooEvents Meerdaags plugin is geïnstalleerd.

Evenement Instellingen #

Ga naar Productgegevens > Evenement Instellingen

Schermopname 2021 02 24 om 9.21.54 AM

Stel de 'Is dit product een evenement?' op 'Ja'. Vul de overige velden in volgens je evenement.

De FooEvents Meerdaags plugin, zullen we dit product koppelen aan meerdere webinars en vergaderingen waar de deelnemers automatisch worden geregistreerd voor elke gebeurtenis. Stel de Type evenement naar Selecteer dagen en stel de Aantal dagen veld op 3 (1 dag voor elke sessie). Stel de begindatum van elke sessie in de drie datumvelden die verschijnen. Dit maakt het mogelijk om verschillende webinars/vergaderingen aan elke sessie te koppelen.

Instellingen ticket #

Ga naar Productgegevens > Instellingen ticket

ticketinstellingen 1

Het ticket dat deelnemers ontvangen wanneer ze zich inschrijven, dient als bevestiging dat hun plek is gereserveerd. Wanneer een deelnemer toegang koopt tot de virtuele conferentie, ontvangt hij ook een bevestigingsmail van Zoom met informatie over de sessies, inclusief hoe ze toegankelijk zijn.

Je kunt het onderwerp van de ticket-e-mail wijzigen met de optie Ticket e-mail onderwerp veld.

veld. Als je extra informatie wilt overbrengen die alleen de aanwezigen kunnen zien, kun je de optie Inhoud e-mail ticket veld om dit te doen. Dit is een ideale plek om de leerlingen links te geven naar exclusieve inhoud, zoals in de schermafbeelding hierboven. Bezoek de Met wachtwoord beveiligde pagina's sectie om te leren hoe je gebieden met wachtwoordbeveiliging kunt maken.

Integratie van evenementen #

Ga naar Productgegevens > Integratie van evenementen

Schermopname 2021 02 24 om 9.24.57 AM

Voor elke sessie die is aangemaakt met de instellingen voor meerdere dagen, wordt de Integratie van evenementen tabblad toont een lijst met webinars/vergaderingen die zijn gepland in je Zoom-account. Selecteer de relevante webinars en vergadering uit de vervolgkeuzelijsten en zorg ervoor dat automatische registratie van deelnemers voor elk is ingeschakeld. Als automatische registratie van deelnemers niet is ingeschakeld, klik dan op de link 'Automatische registratie van deelnemers inschakelen voor alle voorvallen' om dit te doen.

U kunt nu Sla en Publiceer uw evenement.

Gebruik

Je kunt een voorbeeld zien van een Virtuele conferentie in de bovenstaande configuratie. Als je toegang koopt tot dit demo-evenement, word je automatisch voorgeregistreerd voor twee Zoom webinars die op verschillende dagen plaatsvinden en een Zoom-bijeenkomst die kort na de tweede webinar plaatsvindt. Je ontvangt een bevestigingsmail en alle informatie die je nodig hebt om deel te nemen aan de virtuele conferentie en toegang te krijgen tot exclusief materiaal.

Schermafbeelding 2020 04 20 om 15.45.37 PM

Vragen en feedback

Heb je een vraag voordat je koopt? Ga dan naar contact opnemen

Al gekocht en hulp nodig? Neem contact op met ons ondersteuningsteam