1. /
  2. /
  3. Onderwerpen
  4. /
  5. Tickets
  6. /

Ticketnummers verhogen

Je kunt FooEvents tickets instellen om oplopende ticketnummers te gebruiken in plaats van de traditionele standaard ticket ID.

Overzicht #

Standaard genereert FooEvents een uniek ticket ID voor elk ticket. Dit ID staat op alle tickets en wordt gebruikt om het ticket te identificeren. Hier is een voorbeeld van een ticket dat een standaard niet-incrementele ticket-ID weergeeft:

FooEvents Ticket-ID

Bij gebruik van ticketnummers verhogenwordt de ticket ID-waarde vervangen door een oplopend ticketnummer zoals geïllustreerd in het volgende voorbeeld:

Voorbeeld van een oplopend ticketnummer

Het ticket kan ook worden geïdentificeerd met behulp van de standaard ticket ID.

Oplopende ticketnummers instellen #

Het verhogen van ticketnummers wordt geïmplementeerd op productniveau en wordt voor elk product afzonderlijk geconfigureerd. Volg hiervoor deze stappen:

1. Ga naar Producten > Product toevoegen/bewerken in het hoofdmenu
  2. Ga naar de Productgegevens tabbladen en selecteer 'Instellingen ticketen scroll omlaag naar de volgende instellingen voor het verhogen van het ticketnummer.
    1. Ticket identificator - Deze optie bepaalt of de traditionele standaard ticket ID of het automatisch vermeerderende ticketnummer moet worden gebruikt als de identificatiecode van het ticket.
    2. Ticket tekennummer - Deze optie selecteert hoeveel tekens het automatisch oplopende ticketnummer moet bevatten. Opmerking: Dit heeft geen effect op het standaard ticket ID-nummer, alleen op het oplopende ticketnummer (indien geselecteerd).
    3. Voorvoegsel ticketnummer - Dit is een optioneel alfanumeriek voorvoegsel dat wordt weergegeven vóór het automatisch oplopende ticketnummer (bijv. AA0001). Opmerking: Dit heeft geen effect op het standaard ticket ID-nummer, alleen op het oplopende ticketnummer (indien geselecteerd).
    4. Achtervoegsel ticketnummer - Dit is een optioneel alfanumeriek voorvoegsel dat wordt weergegeven vóór het automatisch oplopende ticketnummer (bijv. 0001ZA). Opmerking: Dit heeft geen effect op het standaard ticket ID-nummer, alleen op het oplopende ticketnummer (indien geselecteerd).
  3. Zodra je deze opties naar wens hebt geconfigureerd, sla het product.

Tickets worden dan gegenereerd met de toegepaste instellingen en kunnen worden geïdentificeerd door de barcodes/QR-codes van het ticket te scannen met de FooEvents Check-ins apps.

Voorbeelden instellingen #

Instellingen ticketnummer verhogen

De instellingen hierboven geven een ticketnummer als volgt weer:

• #ABC123_00001_XYZ987
  • #ABC123_00002_XYZ987
  • #ABC123_00003_XYZ987
  • #ABC123_00004_XYZ987

Kaartjesthema's #

Alle FooEvents ticket thema's zijn bijgewerkt met ondersteuning voor het verhogen van ticket nummers. Als je de FooEvents voor WooCommerce plugin hebt geïnstalleerd vóór versie 1.18.32 (7 augustus 2023), moet je je ticket thema's bijwerken om ondersteuning voor het verhogen van ticketnummers toe te voegen. Voor gedetailleerde instructies over hoe dit te doen, zie dit helpdocument.

Als je aangepaste wijzigingen hebt aangebracht in de code van je ticket-thema, moet je handmatig bijwerken Je ticket thema's 'ticket.php' bestand door het volgende te vervangen:

$icket['WooCommerceEventsTicketID']

met deze nieuwe variabelenaam:

$icket['TicketNummerTicketOutput']

Afhankelijk van je productconfiguratie geeft deze waarde de ticket-ID of het oplopende ticketnummer weer.