1. /
  2. /
  3. Onderwerpen
  4. /
  5. Tickets
  6. /

Ticket verzenden

Wanneer een klant een ticket koopt, wordt een WooCommerce bestellen wordt gegenereerd. Alle informatie die nodig is voor het ticket wordt opgeslagen in een aangepast veld dat is gekoppeld aan de bestelling. De opgeslagen gegevens worden geformatteerd als een JSON-string. Wanneer de status van de bestelling wordt gewijzigd in 'Voltooid' met behulp van de JSON-string, maakt FooEvents een individueel ticket voor elke deelnemer. Tickets kunnen worden bekeken in je WordPress beheerdersgebied door te navigeren naar FooEvents > Tickets in het hoofdmenu.

Secties #

Automatisch tickets versturen

Standaard geeft WooCommerce orders niet automatisch voltooid wanneer de betaling is ontvangen. In het geval van fysieke producten zou de bestelling pas worden voltooid wanneer het product wordt geleverd. Omdat tickets digitale producten zijn, kan de bestelstatus worden voltooid zodra de betaling is ontvangen, omdat er geen verdere actie nodig is. Stel hiervoor je product in op "Virtueel" en "Download" in de Productgegevens instellingen wanneer u een product bewerkt. Zodra dit is gedaan en de betreffende betalingsgateway een bevestiging terugstuurt naar je site dat de betaling is gelukt, wordt de bestelling automatisch ingesteld op 'Voltooid' en FooEvents genereert de tickets.

Tickets versturen bij verschillende bestelstatussen

FE Ticket Verzendstatus V2

Standaard genereert FooEvents een ticket voor elke genodigde wanneer de orderstatus in WooCommerce wordt gewijzigd in "Voltooid". Het kan nodig zijn dat tickets worden gegenereerd wanneer de orderstatus wordt gewijzigd in een andere orderstatus.

Volg deze stappen om dat te doen:

• Navigeer naar FooEvents > Instellingen in de linkerzijbalk van uw WordPress beheerdersgebied
  • Selecteer de Tabblad Algemeen en scroll naar beneden naar de Verzenden op bestelstatus optie
  • Selecteer de relevante status/es met het multi-selectievak en klik op Wijzigingen opslaan

Tickets worden niet gegenereerd tenzij de status van de bestelling is ingesteld op de opgegeven status/es.

Aangepaste bestelstatussen maken

Er zijn een aantal plugins en code snippets beschikbaar die het mogelijk maken om aangepaste bestelstatussen te registreren. Op voorwaarde dat ze gebruik maken van de standaard WooCommerce-haken, zouden ze moeten worden weergegeven in de Verzenden op bestelstatus selectieveld en triggert het genereren van een ticket als het geselecteerd is.

Tickets worden niet verzonden

Aangezien FooEvents tickets voor evenementen verstuurt vanaf jouw webserver, zijn er een aantal mogelijke redenen waarom mensen hun tickets niet ontvangen. Neem de aanbevelingen door in de 'Waarom worden mijn tickets niet ontvangen?FAQ om het probleem op te lossen.

Tags , , , , , , , , ,