1. /
  2. /
  3. Onderwerpen
  4. /
  5. Evenementen
  6. /

Evenement opzetten

Bezoek onze Gebruikscasus sectie voor gedetailleerde voorbeelden van evenementinstellingen

FooEvents verbetert standaard WooCommerce producten en voegt verschillende meta toe zodat ze kunnen fungeren als evenementen. Klanten kunnen dan tickets die hen toegang geeft tot het evenement. Om een evenement aan te maken, maakt u een WooCommerce product aan, schakelt u de evenementfunctionaliteit in en vult u de verschillende velden in die betrekking hebben op het evenement (Prijs, ticketvoorraad, evenementinformatie, enz.). Wanneer een klant koopt toegang tot een evenement, krijgen ze een ticket wanneer de betaling is ontvangen voor de transactie / bestelling en de order status is gemarkeerd als voltooid. Het ticket bevat een barcode die vervolgens kan worden gescand met de FooEvents Check-ins app.

Een evenement maken #

1. Ga naar Producten > Product toevoegen in het hoofdmenu
  2. Vul de titel, body, beschrijving, tags, categorieën, uitgelichte afbeelding en galerij aan als dat nodig is
  3. Ga naar de Productgegevens tabbladen en selecteer 'Evenement Instellingen'
  4. Stel de 'Is dit product een evenement?' op 'ja'.
  5. Voltooi de tabblad evenement velden door uw evenementeninformatie in te voeren
  6. Maak verschillende soorten tickets met WooCommerce variaties (optioneel)
  7. Setup aangepaste deelnemersvelden en vastleggen van bezoekersinformatie bij het afrekenen (optioneel)
  8. genereren tafelkaarten en klanten hun zitplaatsen laten kiezen (optioneel)
  9. Maak gebeurtenissen die doorlopen over meerdere dagen (optioneel)
  10. Een evenement instellen kalender (optioneel)
  11. Enkele van de standaard FooEvents-terminologie overschrijven (optioneel)
  12. Eenmaal klaar, publiceren het evenement. Je kunt het evenement nu zien op de voorkant van je website

FooEvents tabbladen met productgegevens #

1. Evenement Instellingen
  2. Instellingen ticket
  3. Terminologie van gebeurtenissen
  4. Aangepaste deelnemersvelden
  5. Zitplaatsen voor evenementen
  6. Gebeurtenis exporteren
  7. Postpapiermaker
  8. Evenement Vervaldatum
  9. Integratie van evenementen
  10. POS Instellingen

Evenement Instellingen

Is dit product een evenement? Deze optie maakt de event- en ticketingfunctionaliteit mogelijk die nodig is om FooEvents correct te laten werken.
Type evenement Enkel = Standaard eendaagse evenementen.
Opeenvolgende dagen = Gebeurtenissen die op meerdere dagen plaatsvinden en zich herhalen gedurende een ingesteld aantal opeenvolgende dagen (hiervoor is de FooEvents Plugin voor meerdere dagen vereist).
Selecteer dagen = Gebeurtenissen die zich over meerdere kalenderdagen herhalen (hiervoor is de FooEvents Plugin voor meerdere dagen nodig).
Boekbaar = Gebeurtenissen waarbij klanten moeten kiezen uit beschikbare datum- en tijdslots, zoals boekingen en terugkerende evenementen (vereist de FooEvents Bookings plugin).
Zitplaatsen = Evenementen met de mogelijkheid voor klanten om rij- en stoelnummers te selecteren uit een tafelschikking.
Aantal dagen Selecteer het aantal dagen voor meerdaagse evenementen. Deze instelling wordt gebruikt door de FooEvents Check-ins apps om dagelijkse check-ins te beheren.
Start/einde-tijden globaal instellen?

Schakel deze optie in om dezelfde begin- en eindtijden te gebruiken voor elke dag van een meerdaags evenement.

De datum waarop het evenement plaatsvindt. Dit wordt gebruikt als label op je website en het wordt ook gebruikt door de FooEvents Kalender om het evenement weer te geven.
De datum waarop het evenement afloopt. Dit wordt gebruikt als label op je website en het wordt ook gebruikt door de FooEvents Kalender om een meerdaags evenement weer te geven.
Starttijd De tijd waarop het evenement moet beginnen.
Eindtijd De geplande eindtijd van het evenement.
Tijdzone De tijdzone waar het evenement plaatsvindt (belangrijk voor webinars). Als er geen tijdzone is ingesteld, wordt de lokale tijdzone van de deelnemer gebruikt voor de functie 'Toevoegen aan agenda' in de ticket-e-mail.
Evenement toevoegen aan Eventbrite Deze optie wordt alleen weergegeven als er een Eventbrite-privétoken is ingesteld in de integratie-instellingen van FooEvents. Als je deze optie aanvinkt, wordt je evenement automatisch toegevoegd aan je Eventbrite-pagina.
Locatie De locatie waar het evenement wordt gehouden.
GPS-coördinaten GPS-coördinaten voor de locatie.
Coördinaten Google Maps GPS-coördinaten die worden gebruikt om de pinpositie voor Google Maps op de evenementpagina te berekenen. Je kunt dit hulpmiddel om een adres om te zetten naar de juiste GPS-indeling. Houd er rekening mee dat eerst een geldige Google Maps API-sleutel moet worden ingesteld in de integratie-instellingen van FooEvents.
Routebeschrijving Routebeschrijving naar de locatie.
Telefoonnummer Contactnummer van de organisator van het evenement.
E-mailadres E-mailadres van de organisator van het evenement.
Bedankpagina tekst De tekst die wordt weergegeven op de bedankpagina na aankoop van een ticket.
Tabblad Gebeurtenisdetails tekst De kopie die wordt weergegeven op het tabblad Gebeurtenisdetails.
Achtergrondkleur kalender Kleur van de kalenderachtergrond voor de gebeurtenis. Verandert ook de achtergrondkleur van het datumpictogram in de FooEvents Check-ins app.
Kleur kalendertekst
Kleur van de kalendertekst voor de gebeurtenis. Verandert ook de kleur van het lettertype van het datumpictogram in de FooEvents Check-ins app.
Volledige naam van deelnemer vastleggen? Hierdoor wordt een veld met de volledige naam van een deelnemer toegevoegd aan de velden voor het vastleggen van deelnemers op het afrekenscherm.
E-mailadres van een deelnemer vastleggen? Hierdoor wordt een e-mailveld voor deelnemers toegevoegd aan de velden voor het vastleggen van deelnemers op het afrekenscherm.
Het telefoonnummer van een deelnemer vastleggen? Hierdoor wordt een telefoonnummerveld toegevoegd aan de velden voor het vastleggen van deelnemers op het afrekenscherm.
Bedrijfsnaam van deelnemer vastleggen? Hierdoor wordt een bedrijfsveld toegevoegd aan de velden voor het vastleggen van deelnemers op het afrekenscherm.
Aanwijzing van deelnemers vastleggen? Hierdoor wordt een aanwijzingsveld toegevoegd aan de velden voor het vastleggen van deelnemers op het afrekenscherm.
Unieke e-mailadressen van deelnemers valideren bij het afrekenen? Als dit is ingeschakeld, hebben alle deelnemers een uniek e-mailadres nodig dat nog niet is gebruikt om zich te registreren voor het evenement, voordat er kan worden afgerekend.
Zitopties weergeven op productpagina's? Hierdoor worden de zitplaatsopties op de productpagina weergegeven en is het verplicht om zitplaatsen te selecteren voordat u naar de kassa gaat. Voordat u deze optie inschakelt, moet u ervoor zorgen dat u een tafelschikking hebt ingesteld op het tabblad Evenementopstelling.
Zitplaatsindeling weergeven op afrekenpagina? Hierdoor wordt er een link 'Zitplaatsindeling weergeven' weergegeven op de afrekenpagina. Voordat u deze optie inschakelt, moet u ervoor zorgen dat u een tafelschikking hebt ingesteld op het tabblad Evenementopstelling.
Boekingstijd verbergen in slot drop-down? Hierdoor wordt de tijd van de boeking verborgen in het vervolgkeuzemenu van de geselecteerde sleuf.
Boekingsslot verbergen in kalender? Dit verbergt de boeking in de FooEvents Agenda.
Voorraadmelding verbergen? Verberg de voorraadmelding. Dit wordt meestal gebruikt als je een onbeperkte voorraad aanbiedt.
Beschikbaarheid van voorraad weergeven in de vervolgkeuzelijsten voor datum en slot?
Dit omvat de hoeveelheid resterende voorraad voor een specifieke combinatie van datum en slot in de vervolgkeuzelijsten.
Toon uitverkochte boekingsdata?
Hierdoor worden in het vervolgkeuzemenu datums weergegeven waarop geen voorraad beschikbaar is.
De boekingsdatum verbergen in het gecombineerde vervolgkeuzemenu?
Hierdoor wordt de datum van de boeking verborgen en wordt alleen het slotlabel weergegeven in het gecombineerde vervolgkeuzemenu datum/blok. Houd er rekening mee dat de gecombineerde vervolgkeuzelijsten alleen worden weergegeven als er meerdere slots zijn ingesteld voor dezelfde datum OF als er één slot is ingesteld met meerdere data.
Boekingen selectievolgorde Geeft de volgorde van keuzemenu's voor boekingen weer als Slot dan Datum OF Datum dan Slot.
Boekingsslots en data weergeven op
Hiermee worden de vervolgkeuzemogelijkheden voor de boekingsdatum en slot weergegeven op de afrekenpagina, productpagina of afreken- en productpagina.
Gebeurtenisgegevens weergeven in e-mail Nieuwe bestelling? Dit geeft de gebeurtenisgegevens weer in de transactie-e-mail 'Nieuwe bestelling' die WooCommerce naar de winkelbeheerder stuurt.
Deelnemersgegevens weergeven in e-mail van New Order? Hierdoor worden de deelnemersgegevens weergegeven in de transactie-e-mail 'Nieuwe bestelling' die WooCommerce naar de winkelbeheerder stuurt.
Boekingsgegevens weergeven in New Order e-mail? Dit geeft de boekingsgegevens weer in de transactie-e-mail 'Nieuwe bestelling' die WooCommerce naar de winkelbeheerder stuurt.
Plaatsgegevens weergeven in e-mail van New Order? Dit geeft de zitplaatsgegevens weer in de transactie-e-mail 'Nieuwe bestelling' die WooCommerce naar de winkelbeheerder stuurt.
Aangepaste deelnemersgegevens weergeven in e-mail van Nieuwe bestelling? Hierdoor worden de aangepaste deelnemersgegevens weergegeven in de transactie-e-mail 'Nieuwe bestelling' die WooCommerce naar de winkelbeheerder stuurt.

Instellingen ticket

Bezoek Ticket configuratie voor meer informatie.

Terminologie van gebeurtenissen

U kunt aangepaste enkelvoud en meervoud tekst voor de volgende velden:

Deelnemer Wijzig 'deelnemer' in je eigen aangepaste tekst voor dit evenement.
Wijzig 'Boek ticket' in je eigen aangepaste tekst voor dit evenement.
Dag Verander 'Dag' in je eigen aangepaste tekst voor deze gebeurtenis.
Sleuf Verander 'Slot' in je eigen aangepaste tekst voor dit evenement.
Datum Wijzig 'Datum' in je eigen aangepaste tekst voor deze gebeurtenis.
Details boeken Wijzig 'Boekingsgegevens' in je eigen aangepaste tekst voor dit evenement.
Rij Verander 'Rij' in je eigen aangepaste tekst voor deze gebeurtenis.
Stoel Verander 'Seat' in je eigen aangepaste tekst voor dit evenement.
Zitgrafiek Wijzig 'Seating Chart' in je eigen aangepaste tekst voor dit evenement.
Voor Verander 'Voorkant' in je eigen aangepaste tekst voor dit evenement.

Aangepaste deelnemersvelden

Je kunt een onbeperkt aantal aangepaste velden maken met de drag-and-drop formulierbouwer. Bezoek de FooEvents Installatiegids voor aangepaste deelnemersvelden voor meer informatie.

Zitplaatsen voor evenementen

Maak grafische tafelschalen met de drag-and-drop tafelschalenbouwer. Bezoek de FooEvents Montagehandleiding voor meer informatie.

Gebeurtenis exporteren

Bezoek de Deelnemersinformatie exporteren onderwerp voor meer informatie

Postpapiermaker

Bezoek de FooEvents Bouwer van schrijfwaren onderwerp voor meer informatie

Evenement Vervaldatum

Evenement Vervaldatum
Vervaldatum evenement De datum waarop het evenement automatisch verloopt.
Vervalbericht Het bericht dat wordt weergegeven op de productpagina wanneer de gebeurtenis is verlopen.
Vervaldatum ticket
Type vervaldatum Selecteer een vaste datum of een verstreken tijd sinds het ticket is gekocht om tickets automatisch te laten verlopen.
Selecteer vaste datum Selecteer de vaste vervaldatum van het ticket als de optie Vaste datum is geselecteerd.
Verstreken tijd selecteren Selecteer de tijdseenheid die moet worden gebruikt als de optie voor verstreken tijd is geselecteerd.

Bezoek de Evenement Vervaldatum en Vervaldatum ticket onderwerpen voor meer informatie

Integratie van evenementen

Zoom vergaderingen en webinars - Bezoek de Zoom vergaderingen en webinars sectie voor meer informatie.
Gegevens van deelnemers Voor de registratie van vergaderingen en webinars moeten de gegevens van de deelnemers worden vastgelegd bij het afrekenen. Zorg ervoor dat dit is ingeschakeld onder de Evenement Instellingen tab.
Automatisch genereren
Vereist dat de Zoom Video Webinars service is aangeschaft in je Zoom account.
Selecteer host voor vergadering/webinar
Selecteer de host van Zoom-vergaderingen/webinars die automatisch worden gegenereerd.
Type huidige gebeurtenis Enkele, opeenvolgende dagen, geselecteerde dagen, boekbaar, zitplaatsen
Type zoomintegratie Eenmalige bijeenkomst/webinar voor dit evenement = Selecteer of genereer automatisch een Zoom-vergadering/webinar voor dit evenement waarvoor deelnemers automatisch worden geregistreerd bij aankoop van een evenementticket.
Aparte vergadering/webinar voor elke dag = Selecteer of genereer automatisch een Zoom vergadering/webinar voor elke dag van dit meerdaagse evenement waarvoor deelnemers automatisch worden geregistreerd bij aankoop van een evenement ticket. Opmerking: Hiervoor is de FooEvents meerdaagse plugin vereist.
Aparte vergadering/webinar voor elk boekingsslot = Selecteer of genereer automatisch een Zoom-meeting/webinar voor elke datum/tijdslot van het te boeken evenement waarvoor deelnemers automatisch worden geregistreerd bij aankoop van een evenementticket. Opmerking: Hiervoor heb je de FooEvents Bookings plugin nodig.
Link het evenement naar deze vergadering/webinar Selecteer een bijeenkomst/webinar waarvoor deelnemers automatisch worden geregistreerd bij aankoop van een evenementticket (moet worden aangemaakt via je Zoom-account).
Details Vergadering of webinar details geleverd door Zoom.

POS Instellingen

Evenement Instellingen
Naam deelnemer Stel in of het veld met de naam van de genodigde moet worden weergegeven en verplicht moet worden vastgelegd in FooEvents POS.

Gebeurtenis-instellingen gebruiken = Gebruikt dezelfde instellingen als Evenement Instellingen
Tonen als optioneel = Geeft de naam van de deelnemer als optioneel veld weer
Toon zoals vereist = Geeft de naam van de deelnemer als verplicht veld weer
Verbergen = Verbergt het veld met de naam van de deelnemer

E-mail deelnemer Stel in of het e-mailveld van de genodigde wordt weergegeven en verplicht moet worden vastgelegd in FooEvents POS.

Gebeurtenis-instellingen gebruiken = Gebruikt dezelfde instellingen als Evenement Instellingen
Tonen als optioneel = Geeft het e-mailadres van de deelnemer als optioneel veld weer
Toon zoals vereist = Geeft het e-mailadres van de deelnemer als verplicht veld weer
Verbergen = Verbergt het e-mailveld van de deelnemer

Telefoonnummer deelnemer Stel in of het veld met het telefoonnummer van de genodigde moet worden weergegeven en verplicht moet worden vastgelegd in FooEvents POS.

Gebeurtenis-instellingen gebruiken = Gebruikt dezelfde instellingen als Evenement Instellingen
Tonen als optioneel = Geeft het telefoonnummer van de deelnemer als optioneel veld weer
Toon zoals vereist = Geeft het telefoonnummer van de deelnemer als verplicht veld weer
Verbergen = Verbergt het veld met het telefoonnummer van de deelnemer

Bedrijfsnaam deelnemer Stel in of het veld met de bedrijfsnaam van de genodigde moet worden weergegeven en verplicht moet worden vastgelegd in FooEvents POS.

Gebeurtenis-instellingen gebruiken = Gebruikt dezelfde instellingen als Evenement Instellingen
Tonen als optioneel = Geeft de bedrijfsnaam van de deelnemer als optioneel veld weer
Toon zoals vereist = Geeft de bedrijfsnaam van de deelnemer als verplicht veld weer
Verbergen = Verbergt het veld met de bedrijfsnaam van de deelnemer

Aanduiding deelnemer Stel in of het veld voor de aanduiding van de genodigde moet worden weergegeven en verplicht moet worden vastgelegd in FooEvents POS.

Gebeurtenis-instellingen gebruiken = Gebruikt dezelfde instellingen als Evenement Instellingen
Tonen als optioneel = Geeft de aanduiding van de deelnemer als optioneel veld weer
Toon zoals vereist = Geeft de aanduiding van de deelnemer als verplicht veld weer
Verbergen = Verbergt het veld voor de aanduiding van de deelnemer

Instellingen ticket
POS ticket thema Selecteer het ticketthema dat gebruikt zal worden voor het stylen van tickets die geprint worden via FooEvents POS.
E-mail tickets bij aankoop via FooEvents POS E-mailt evenement tickets naar de deelnemer of koper als het ticket is gekocht via FooEvents POS.
Tags , , , , , , , , , ,